Sunday 12 April 2015

Βίντεο: OSHO - Aυτή δεν είναι ευτυχία

Η Χαρά είναι μια, όταν λες πως έχεις πολλές χαρές, τότε δεν ξέρεις τι είναι η χαρά, μπορείς να μιλάς για ηδονές, μπορεί να μιλάς για τις αποκαλούμενες στιγμές ευτυχίας σου, οι οποίες δεν είναι πραγματικές στιγμές ευτυχίας, αλλά απλώς και μόνο στιγμές λιγότερης δυστυχίας. Ένας άνθρωπος είναι πολύ δυστυχισμένος, ύστερα, μια μέρα, αισθάνεται λιγότερο δυστυχισμένος και λέει: <<είμαι πολύ ευτυχισμένος>>. Αυτό είναι απλώς σχετικό. δεν γνωρίζει τι είναι η ευτυχία.

Tο μόνο που γνωρίζει είναι μερικές μεγάλης και έντονης δυστυχίας και μερικές στιγμές όχι τόσο έντονης. τις στιγμές που η δυστυχία δεν είναι τόσο έντονη, λέει << είμαι ευτυχισμένος>>. μπορείς να το παρατηρήσεις στον εαυτό σου. έχεις ποτέ γνωρίσει τι είναι η ευτυχία; γνωρίζεις την γεύση της; έχεις γνωρίσει απλώς διαφορετικά στάδια δυστυχίας.

Μερικές φορές η δυστυχία είναι τόσο μεγάλη, που είναι ανυπόφορη.


Μερικές φορές υποφέρεται, μέσα από έλεγχο, μπορείς να την υπομείνεις. κινείσαι από τη λιγότερη δυστυχία στην περισσότερη, από την περισσότερη δυστυχία στη λιγότερη. Δεν έχεις όμως γνωρίσει τι είναι ευτυχία, επειδή από τη στιγμή που έχεις γνωρίσει τι είναι η ευτυχία, τότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είσαι δυστυχισμένος, επειδή τότε έχεις το κλειδί.

Μπορείς να ανοίξεις αυτή την πόρτα, οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσεις να την ανοίξεις. Εσύ όμως δεν μπορείς να ανοίξεις την πόρτα της ευτυχίας. Αυτό απλώς δείχνει πως δεν έχεις το κλειδί. Εσύ γνωρίζεις μόνο σχετικές καταστάσεις του΄ίδιου φαινόμενου: Μερικές φορές είναι πολύ σκοτεινά και δεν μπορείς να δεις καθόλου και μερικές φορές δεν είναι τόσο σκοτεινά και βλέπεις θαμπά, μα δεν έχεις γνωρίσει τι είναι το φως.

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...