Tuesday 14 April 2015

ΞΙΦΟΣ


Πρέπει να ερευνηθεί ο συμβολικός χαρακτήρας του ξίφους στις διάφορες μορφές του :

1. Το αιχμηρό δίκοπο ξίφος που είναι η ιδιότητα της διάκρισης και φτάνει μέχρι τις ρίζες του μαθητή, διαχωρίζοντας το πραγματικό και το αληθινό από το ψεύτικο και το πρόσκαιρο. Το χειρίζεται η ψυχή του μαθητή από το πεδίο του νου και αναφέρεται σαν το <<ξίφος από ψυχρό γαλάζιο ατσάλι>>.
Το ξίφος της απάρνησης ή ο διπλός πέλεκυς που χρησιμοποιεί ο μαθητής για οτιδήποτε νομίζει πως μπορεί να τον καθυστερήσει από το σκοπό του. Ισχύει κατ’ αρχή για τα πράγματα του φυσικού πεδίου.

2. Το ξίφος του πνεύματος που στα χέρια του μαθητή θερίζει ενώπιον του ομίλου τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο της ομαδικής προόδου. Το χειρίζονται με ασφάλεια μόνο όσοι έχουν εξασκηθεί στο χειρισμό των άλλων ξιφών και στα χέρια του μυημένου αποτελεί έναν εξαιρετικά ισχυρό παράγοντα.

3. Αναφορικά με τα ξίφη το Αρχαίο Σχόλιο λέει : <<Το ατσάλι χρειάζεται για τη μετάδοση της φωτιάς. Όταν η δύναμη του εσωτερικού ανθρώπου συνδυαστεί με την ενέργεια που εκπέμπεται από τα τσάκρας των παλαμών, διατρέχει την αστραφτερή λεπίδα και σμίγει με τη δύναμη του Ενός που είναι τα πάντα. Έτσι ακριβώς το Σχέδιο οδηγείται στην αποπεράτωσή του. >>

Επιπλέον, η δυνατότητα συνεργασίας με το Σχέδιο, ιδιαίτερα εκείνων που εργάζονται πάνω στην πρώτη Ακτίνα της Θέλησης ή της Δύναμης, θα αναπτυχθεί με την κατανόηση του συμβολισμού που έχει υιοθετηθεί από την Τεκτονισμό. Ο Τεκτονισμός αντιπροσωπεύει το φρουρό του Νόμου, τον οίκο των Μυστηρίων και τον τόπο της Μύησης και στα τυπικά του κρύβεται το μυστικό του χειρισμού των δυνάμεων αναφορικά με την ανάπτυξη και τη ζωή των βασιλείων της φύσης και την ανέλιξη των θείων όψεων του ανθρώπου.

Ωστόσο, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του μόνο όταν απομακρυνθεί από τους τωρινούς πολιτικούς και οικονομικούς του στόχους; Και ξεπεράσει την αδράνεια που τον παραλύει.

Πηγές

Λεξικό Κοινωνικών Επιστημών, Τόμος 3, Unesco (1972)

E. Cassiser, Essay on Men, Yale University Press (1941
A. Bailey, The Dentiny of the Nations, Lucis Press (1974)
A. Bailey, The Rays and the Initiations, Lucis Press (1976)
A. Bailey, The Light of the Soul, Lucis Press (19784)
A. Bailey, Discipleship in the New Age, Vol. 1, Lucis Press (1972)
A. Bailey, Esoteric Psychology, Vol. 1, Lucis Press (1975)
A. Bailey, Glamour A World Problem, Lucis Press (1971)
A. Bailey, Education in the New Age, Vol. 1, Lucis Press (1974)
A. Bailey, A Treatise on Cosmic Fire, Lucis Press (1973)

Πηγή: lifehub.gr

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...