Monday 8 June 2015

Το εγχειρίδιο για την αυτό-βελτίωση


Αυτό-βελτίωση & επιτυχία  – πάνε  μαζί

Όλα όσα συμβαίνουν σε μας συμβαίνουν για κάποιο σκοπό. Και μερικές φορές, το ένα πράγμα οδηγεί στο επόμενο. Αντί να κλειδώνεται τον εαυτό σας  στο κλουβί  με τους φόβους σας και να κλαίτε για προηγούμενες καταστάσεις, αμηχανίες και αποτυχίες, μεταχειριστείτε τα ως δάσκαλο σας-μαθήματα και θα γίνουν τα εργαλεία σας για την  αυτό-βελτίωση  σας με επιτυχία .

Θυμάστε   το έργο Patch Adams;  Είναι μια υπέροχη ταινία που θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Hunter “patch” Adams είναι σπουδαστής ιατρικής που απέτυχε να περάσει στις εξετάσεις.  Μετά από μήνες βασάνου και  μελαγχολίας, κατάθλιψη και αυτοκαταστροφικές προσπάθειες  να αυτοκτονήσει – αποφάσισε να επιδιώξει ιατρική βοήθεια και εθελοντικά πήγε  σε έναν ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι μήνες παραμονής του στο νοσοκομείο τον οδήγησαν στη συνάντηση διαφορετικών ειδών ανθρώπων.
Άρρωστοι άνθρωποι. Συνάντησε έναν κατατονικό, διανοητικά καθυστερημένη, έναν σχιζοφρενής και τα λοιπά. Patch βρήκε τρόπους να αντιμετωπίσει την δική του ασθένειά και συνειδητοποίησε τελικά ότι πρέπει να επιστρέψει στον έξω κόσμο. Ξύπνησε ένα πρωί και  συνειδητοποίησε ότι μετά από όλα αυτά,  την αποτυχία και τους πόνους, θέλει ακόμα να γίνει γιατρός. κουβαλούσε θετική σκέψη ζωής με αποτέλεσμα του έφερε την αυτό-βελτίωση και την επιτυχία που ήθελε. Όχι μόνο βελτιώθηκε ο ίδιος , αλλά βελτίωσε και τη ζωή των ανθρώπων γύρω του και την ποιότητα της ζωής. Πέτυχε;  έγινε ο καλύτερος γιατρός στην χώρα.

Λοιπόν , πότε η αυτό-βελτίωση γίνεται συνώνυμη με την επιτυχία; Πού αρχίζουμε; Πάρτε αυτές τις συμβουλές:

- Σταματήστε να  σκέφτεσαι και να αισθάνεστε σαν να είστε μια αποτυχία,  επειδή δεν είστε. Πώς μπορούν άλλοι να σας δεχτούν εάν δεν μπορείτε να αποδεχτείτε τον εαυτό σας;

- Όταν βλέπετε τσιγκούνηδες και πρότυπα στην TV, σκεφτείτε περισσότερο στην αυτό-βελτίωση, όχι την αυτό-λύπηση. Η αυτό-αποδοχή δεν είναι  μόνο η  κατοχή των λεπτών ποδιών, ή οι τέλειοι κοιλιακοί  ή οι μεγάλοι ποποί, επικεντρωθείτε στην εσωτερική ομορφιά.

- Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο πεσμένοι και χαμηλά για τους εαυτούς τους , βοηθήστε να ανεβάσουν την διάθεση τους και το πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Μην πέφτετε και εσείς μαζί τους. Θα σας τραβήξουν κάτω περαιτέρω και οι δύο θα καταλήξετε να νιώθετε  κατώτεροι.

- Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο δωμάτιο για  μαθήματα, όχι λάθη. Μην αισθανθείτε ηλίθιος και καταδικασμένος για πάντα επειδή αποτύχατε σε κάτι. Δοκιμάστε ξανά. Κάνετε χώρο για την αυτό-βελτίωση.

- Κάντε ένα πράγμα την φορά.. Η αυτό-βελτίωση είναι μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της, βήμα-βήμα.

- Αποτελέσματα της αυτό-βελτίωσης είναι  στην εσωτερική σταθερότητα, την ανάπτυξη προσωπικότητας και την ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Προέρχεται από την αυτοπεποίθηση, αυτό- εκτίμηση και τον αυτοσεβασμό.
- Καθορίστε σημαντικούς και επιτεύξιμους στόχους. Η αυτό-βελτίωση δεν σας γυρίζει για να είστε το ακριβές αντίγραφο της Cameron Diaz ή του Ralph Fiennes.Ελπίζει και στοχεύει να οδηγηθείτε  σε έναν βελτιωμένο και καλύτερο ΕΣΑΣ.

- Τα μικρά πράγματα σημαίνουν ΜΕΓΑΛΑ σε άλλους ανθρώπους. Μερικές φορές, δεν συνειδητοποιούμε ότι τα μικρά πράγματα όπως ένα ελαφρύ κτύπημα στην πλάτη, λέγοντας "γεια" ή "γεια σου", χαιρετώντας κάποιον "καλημέρα" ή λέγοντας στον κ. τάδε κάτι σαν, "τη υπέροχη γραβάτα !" είναι απλά πράγματα που σημαίνουν τόσο πολλά σε άλλους ανθρώπους. Όταν είμαστε ευγνώμονες για τα όμορφα πράγματα γύρω από μας και άλλοι άνθρωποι, θα τα δουν όμορφα

- Όταν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε την αλλαγή και να περάσετε από τη διαδικασία της αυτό-βελτίωσης, δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι θα το κάνουν. Ο κόσμος είναι ένα μέρος  όπου οι άνθρωποι των διαφορετικών εθνικοτήτων - πεποιθήσεων-σκέψεων υπάρχουν εκεί έξω. Μερικές φορές, ακόμα κι αν σκέφτεστε πως ο καλύτερος φίλος σας επιθυμεί πάντα να κάνει το ίδιο πράγμα μαζί σας  συγχρόνως, το πιο πιθανόν είναι να αρνηθεί  μία  πρόσκληση για αυτό-βελτίωση.

Πρέπει πάντα να θυμηθούμε ότι δεν υπάρχει η επιτυχία σε μία νύχτα. Είναι πάντα  ένα θαυμάσιο συναίσθημα να κρατάτε όσα έχετε , συνειδητοποιώντας πως κάποτε αυτά είχατε  ευχηθεί να έχετε. Ένα πολύ συμπαθητικό απόσπασμα λέει ότι, "όταν ο σπουδαστής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί. " Είμαστε όλοι  εδώ για να μάθουμε τα μαθήματά –ζωής μας.  Οι γονείς μας, σχολικοί δάσκαλοι,  φίλοι,  συνάδελφοι, γείτονες ...  είναι οι δάσκαλοί μας. Όταν ανοίγουμε τις πόρτες μας για την αυτό-βελτίωση, αυξάνουμε τις πιθανότητές μας να διευθύνουμε στο δρόμο της επιτυχίας.


Η σημασία του να βελτιώσουμε τον εαυτό μας.

Μερικές φορές, όταν  μας τυλίγουν οι αμφιβολίες, οι φόβοι και οι αβεβαιότητές μας, βρίσκουμε πάντα την ιδέα  "αχ να ήμουν κάποιος άλλος ". Πολύ συχνά, σκεφτόμαστε και πιστεύουμε ότι κάποιος ή μάλλον, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλύτεροι από μας - όταν στην πραγματικότητα,  το γεγονός είναι, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο φοβισμένοι από εμάς.

Είδατε μία κοπέλα να κάθετε μόνη σε ένα πάρτη, άνετα ρουφώντας γουλιά- γουλιά το ποτό της. Σκέφτεστε, “φαίνεται τόσο τέλεια ήρεμη και βέβαιη για τον εαυτό της .” Αλλά εάν θα μπορούσατε να διαβάσετε μέσω του διαφανούς μυαλού της, θα βλέπατε μια δέσμη από σύννεφα των σκέψεων και  θα μένατε κατάπληκτος που σκέφτεται “ άραγε οι  άνθρωποι μιλούν και σχολιάζουν  που είμαι  καθισμένη εδώ μόνη;... Γιατί οι άντρες δεν με  βρίσκουν ελκυστική; … δεν μου αρέσουν οι  αστράγαλοί μου,  φαίνονται πάρα πολύ λεπτοί...  Επιθυμώ να ήμουν τόσο ευφυής όσο ο καλύτερος φίλος μου."

Κοιτάμε έναν νέο επιχειρηματία και λέμε “ουάου ,τη περισσότερο  θα μπορούσε να ζητήσει από την ζωή του; " Κοιτάζει επίμονα στον καθρέφτη τον εαυτό του  και μουρμουρίζει σε αυτόν,  “ Μισώ τα μεγάλα μάτια μου ...  Αναρωτιέμαι γιατί οι φίλοι μου δεν μου μιλάνε ...  Ελπίζω η μαμά και ο μπαμπάς να τα βρούνε αναμεταξύ τους.

Δεν είναι αστείο;  κοιτάζουμε  άλλους ανθρώπους, τους ζηλεύουμε  που  φαίνονται  τόσο εξωφρενικά τέλειοι και επιθυμούμε να  μπορούσαμε να ανταλλάξουμε θέσεις με αυτούς, ενώ εκείνοι μας κοιτάζουν και σκέφτονται το ίδιο πράγμα με εμάς. Είμαστε ανασφαλείς για τους άλλους και εκείνοι για εμάς . Πάσχουμε από χαμηλή αυτό - εκτίμηση,  έλλειψη αυτό - εμπιστοσύνης και χάνουμε την ελπίδα για αυτό - βελτίωση επειδή είμαστε τυλιγμένοι στην κρυφή δική μας  απογοήτευση.

Μερικές φορές, παρατηρείτε ότι έχετε μια ενοχλητική συνήθεια όπως να δαγκώσετε τα δάχτυλα σας, έχοντας ένα αποκρουστικό στόμα, αλλά  –,είστε ο τελευταίος που το μαθαίνετε.

Έχω μια φίλη που δεν κουράζετε να μιλά ασταμάτητα. Και στις περισσότερες συνομιλίες, είναι η  μοναδική που φαίνεται να ενδιαφέρεται για τα πράγματα που λέει. έτσι όλοι οι  άλλοι φίλοι μας τείνουν να αποφύγουν τους κύκλους συνομιλιών  όπου είναι, όμως δεν έχει καταλάβει πόσο άσχημα φέρεται και κοινωνικά την αποφεύγουν – βαθμιαία έχοντας επιπτώσεις στους ανθρώπους στο περιβάλλον της.

Ένα κλειδί για την αυτό-βελτίωση είναι ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ και ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ σε έναν έμπιστο φίλο. Βρείτε κάποιον  που να νιώθετε άνετα να ανοιχτείτε και να τα  πείτε για  θέματα που θέλετε  να συζητήσετε. Υποβάλετε ερωτήσεις όπως: πιστεύεις  ότι είμαι ανάγωγος;”, “φέρνω πάντα αντιρρήσεις; ”, “Μιλώ πάρα πολύ δυνατά;", “ Η αναπνοή μου μυρίζει; ", σε κάνω να βαριέσαι όταν είσαι μαζί μου;  ". Κατ' αυτό τον τρόπο, το άλλο πρόσωπο προφανώς θα ξέρει  ότι  ενδιαφέρεστε για το στάδιο της αυτό-βελτίωσης. Δανειστείτε τα αυτιά του  για σχόλια και κριτικές σε αυτό το άτομο  και μην δώσετε απαντήσεις όπως: « μην  υπερβάλλεις! Αυτός είναι ο τρόπος που είμαι!” Ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας και εσείς  επίσης. Και σε αντάλλαγμα, μπορείτε να θελήσετε να βοηθήσετε το φίλο σας με την εποικοδομητική κριτική που θα τον βοηθήσει επίσης να βελτιωθεί μόνο του.

Ένα από τα  Whitney Houston’s τραγούδια λέει “Η εκμάθηση να αγαπάτε τον εαυτό σας  είναι η μέγιστη αγάπη από όλα. " Αρκετά αληθινό! Προκειμένου να αγαπάτε τους  άλλους , πρέπει να αγαπάτε και τον εαυτό σας  επίσης. Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να δώσετε αυτό που δεν έχετε.

Πριν αρχίσετε να λέτε  σε άλλους ανθρώπους τρόπους στο πώς να βελτιωθούν, αφήστε  τους πρώτα να δουν ότι οι ίδιοι είστε μια αντιπροσώπευση και ένα προϊόν αυτό - βελτίωσης. Η αυτό-βελτίωση μας βελτιώνει ως ανθρώπους, εμπνέουμε έπειτα άλλους ανθρώπους, και έπειτα ο υπόλοιπος κόσμος θα ακολουθήσει.

Σταματήστε να σκέφτεστε πως είστε μέτρια όντα. Ξεχάστε την επαναλαμβανόμενη σκέψη "εάν μόνο ήμουν πλουσιότερος... εάν μόνο ήμουν λεπτότερος "και τα λοιπά. Η αποδοχή  του εαυτού σας  όπως είναι -είναι το πρώτο βήμα στην αυτό-βελτίωση.  Πρέπει να σταματήσουμε  να συγκρίνουμε τους εαυτού μας με τους άλλους για να ανακαλύψουμε στο τέλος ότι έχουμε 10 περισσότερους λόγους να τους ζηλεύουμε.

Όλοι έχουμε τις αβεβαιότητές/ανασφάλειες μας. Κανένας δεν είναι τέλειος. Επιθυμούμε πάντα να είχαμε καλύτερα πράγματα,  καλύτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τέλειο σώμα, κ.λπ. ... Αλλά στην ζωή δεν πρέπει να είμαστε  τέλειοι για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η αυτό-βελτίωση και το να αγαπάτε τον εαυτό σας δεν σημαίνει πως πρέπει να το φωνάξετε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είστε τέλειοι και είστε οι καλύτεροι.  Είναι η αρετή της αποδοχής και της ικανοποίησης. Όταν αρχίζουμε να βελτιωνόμαστε, αρχίζουμε να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ευτυχείς.

Συγγραφέας: Άγνωστος

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...