Saturday 15 February 2014

Τι είναι Διαλογισμός

Ο Διαλογισμός είναι μια πανάρχαια, διαχρονική και πανανθρώπινη τέχνη του πνεύματος αλλά και μια φυσική κατάσταση συνειδητότητας και ύπαρξης. Είναι συγχρόνως απόλυτα βασική αλλά και ανώτερη ανάγκη και επιθυμητή κατάσταση της συνειδητότητας, του νου και ολόκληρου του ανεπτυγμένου ανθρώπινου είναι. Ο Διαλογισμός βιώνεται ως μια απεριόριστη και βαθύτατη κατάσταση ηρεμίας, γαλήνης και εσωτερικής αρμονίας και ειρήνης.




Διαλογισμός = άδειασμα = Καθαρότητα = Αγνότητα = Γαλήνη = Παρατήρηση = Συνειδητότητα = έκλαμψη = Φώτιση = Ενότητα = Αγάπη = Ευτυχία

Διαλογισμός είναι πρωτίστως το άδειασμα του νου, το άδειασμα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Χρειάζεται να είσαι κενός και σιωπηλός για να απολαύσεις τις ανώτερες ποιότητες του διαλογισμού. Αλλά και αυτό το ίδιο το άδειασμα είναι μέρος του Διαλογισμού.

Στο Διαλογισμό ανανεώνουμε την προσωπική μας ενέργεια, αδειάζουμε από καθετί περιττό και ξαναγεμίζουμε με νέα, θετική και ζωτική ενέργεια, ροή και καθαρή δύναμη. Ο Διαλογισμός μας φορτίζει θετικά και μας αναζωογονεί ουσιαστικά.

Ο Διαλογισμός είναι επίσης κεντράρισμα - η επιστροφή στο κέντρο μας, στο κέντρο της δύναμης μας, το αληθινό κέντρο της ύπαρξης μας. Στο Διαλογισμό ερχόμαστε στο κέντρο του αληθινού εαυτού και δεν μένουμε στην περιφέρεια του εξωτερικού κόσμου στην οποία κατασπαταλάμε συνεχώς τις σκέψεις, την ενέργεια και το χρόνο μας δίχως ουσιαστική επίγνωση και δίχως συνειδητό σκοπό.

Ο Διαλογισμός είναι κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας. Είναι καθαρότητα, αγνότητα και εσωτερική αναγέννηση. Πραγματικά, λίγα πράγματα στον κόσμο φέρνουν τόση ευτυχία, βαθιά, ανεξάρτητη και μόνιμη, όσο ο διαλογισμός!

Η Σιωπή είναι Διαλογισμός. Το Φως είναι Διαλογισμός. Η Αγάπη είναι Διαλογισμός. Και ο Διαλογισμός είναι σιωπή, φως και αγάπη!

Επιπλέον, η παρατήρηση, η αυτοπαρατήρηση και η αυτογνωσία είναι διαλογιστικές καταστάσεις της ίδιας της συνειδητότητας.

Το άρωμα του Διαλογισμού είναι η Αγάπη. Ελάχιστες φορές η ανθρώπινη συνειδητότητα καταφέρνει να βιώσει τέτοια ποσότητα και ποιότητα Αγάπης, όσο βιώνει στα ανώτερα επίπεδα του Διαλογισμού. Και αυτό, συνήθως, συμβαίνει χωρίς προσπάθεια! Ουσιαστικά, ο Διαλογισμός δεν είναι προσπάθεια: ο Διαλογισμός είναι μη-προσπάθεια. Είναι το να αφήνεσαι, να εμπιστεύεσαι, να δέχεσαι, να ανοίγεσαι.

Αν και υπάρχουν πολλά είδη και τεχνικές διαλογισμού, ο διαλογισμός είναι απλότητα, μια φυσική κατάσταση αναζήτησης του ανθρωπίνου πνεύματος, η πορεία προς τη γαλήνη και την ελευθερία. όλοι οι άνθρωποι μπορούν και έχουν το δικαίωμα να διαλογιστούν. Ο Διαλογισμός έχει μόνο θετική επίδραση: επιδρά θετικά σε όλους, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε τομέα, επιδρά θετικά με κάθε τρόπο! Ο Διαλογισμός είναι είσοδος σε απεριόριστη θετικότητα, απεριόριστη φωτεινότητα και απεριόριστη ζωή.

Σταδιακά, ο Διαλογισμός δίνει θετική διάθεση και χτίζει τη θετική στάση απέναντι στη ζωή, την καθημερινότητα και τις ποικίλες προκλήσεις της, αφυπνίζοντας τον θε(τ)ϊκό εαυτό μας! Ο νους και το πνεύμα αντιδρούν πάντοτε θετικά στο διαλογισμό και επιστρέφουν άμεσα στην πρωταρχική και φυσική κατάσταση τους, μια κατάσταση ήρεμης δεκτικότητας και γαλήνιας αγνότητας. Εκτός όμως από το νου και το πνεύμα, το σώμα αντιδρά επίσης απολύτως θετικά στο διαλογισμό και σταδιακά επανέρχεται στην πρωταρχική και φυσική κατάσταση του, η οποία είναι κατάσταση απόλυτης αρμονίας, ευεξίας, ζωτικότητας και σταθερής υγείας.

Ο Διαλογισμός, πάνω από όλα, είναι συνειδητότητα, αφύπνιση, επίγνωση, συνειδητοποίηση: Οδηγεί προς μια - όλο και μεγαλύτερη - κατάσταση υπαρξιακής ενότητας του εαυτού με όλα τα πλάσματα και ολόκληρο τον κόσμο, ενότητα με το παν. Στην κατάσταση της γαλήνης και της δεκτικότητας του Διαλογισμού, το περιορισμένο και πονεμένο «εγώ» αφήνεται και λύνεται μέσα στο απεριόριστο της ύπαρξης και την άπειρη ευδαιμονία...

Μπορούμε να πούμε πως ο Διαλογισμός οδηγεί με ασφάλεια - και συχνά με ατελείωτη χαρά έως και έκσταση - σε μια αιωνιότητα ευτυχίας και πληρότητας, που παραδόξως βιώνεται σε μια και μόνο στιγμή! Υπερβατική εμπειρία τόσο όμορφη και ουσιαστική που αξίζει να βιώσει κάθε άνθρωπος! έστω και για μια στιγμή! Αξίζει όσο τίποτα στον κόσμο! Η δράση της είναι μεταμορφωτική... Τα πάντα αλλάζουν... Μεταμορφώνονται... Αποκαλύπτονται... Η ζωή δεν είναι πλέον η ίδια... Είναι ένα θαύμα, ένα θαύμα που το ζεις! ένα θαύμα που ΕΣΥ βιώνεις και ζεις!


Πηγή: reiki.gr

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...