Sunday 23 February 2014

Βίντεο: Η φύση του Νού - Κρισναμούρτι

Αυτή είναι μία από τις σειρές διαλόγων ανάμεσα στον Τζ. Κρισναμούρτι, τον David Bohm, τον Rupert Sheldrake, και τον John Hidley. Ο σκοπός αυτών των συζητήσεων είναι να εξετάσουμε ουσιαστικά θέματα για το νου, το τι είναι ψυχολογική αταξία, και τι απαιτείται για την θεμελιώδη ψυχολογική αλλαγή; 

Ο Τζ. Κρισναμούρτι είναι ένας θρησκευτικός φιλόσοφος, συγγραφέας, κι εκπαιδευτής, που'χει γράψει και δώσει ομιλίες πάνω σε αυτά τα θέματα για πολλά χρόνια. Έχει ιδρύσει δημοτικά και γυμνάσια σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αγγλία, και στην Ινδία.

Ο David Bohm είναι καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Κολλέγιο Birkbeck, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου της Αγγλίας. Έχει γράψει πολλά βιβλία αναφορικά με την θεωρητική φυσική και την φύση της συνείδησης. Ο καθηγητής Μπομ κι ο κ. Κρισναμούρτι έχουν κάνει στο παρελθόν διαλόγους πάνω σε πολλά θέματα.

Ο Rupert Sheldrake είναι βιολόγος, και πρόσφατα δημοσίευσε ένα βιβλίο υποδεικνύοντας ότι η μάθηση σε κάποια μέλη του είδους επηρεάζει το γένος στο σύνολο. Ο δρ Sheldrake τώρα συμβουλεύει τους φυσιολόγους φυτών στο Διεθνές Ινστιτούτων Ερευνών Συγκομιδής στο Hyderabad, στην Ινδία. Ο John Hidley είναι ψυχίατρος ιδιώτης, ο οποίος έχει συνεργαστεί με το σχολείο Κρισναμούρτι στο Οχάι, στην Καλιφόρνια, τα τελευταία έξι χρόνια.

Στον πολιτισμό υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για την σωστή προσέγγιση αντιμετώπισης ψυχολογικών προβλήματων κάποιου ή των άλλων. Και οι βασικές αρχές από τις οποίες αντλούνται αυτές οι προσεγγίσεις είναι σε ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση. Δίχως να επικαλούμαστε μία περιορισμένη ή εξειδικευμένη άποψη, μπορεί ο νους, η φύση της συνείδησης, η σχέση της με τον ανθρώπινο πόνο, και το ενδεχόμενο για αλλαγή να κατανοηθεί; Αυτά είναι τα θέματα προς εξέταση σε αυτούς τους διαλόγους.





Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...