Tuesday 18 February 2014

Ταινίες: The Dark Knight







Το Batman Begins αφηγείται την προέλευση του μύθου του Batman και την εμφάνιση του Dark Knight ως δύναμη του καλού στο Gotham. Με την ανάμνηση της δολοφονίας των γονιών του, ο αποσυντονισμένος κληρονόμος βιομηχανίας Bruce Wayne ταξιδεύει στον κόσμο ψάχνοντας τον τρόπο να πολεμήσει την αδικία και να γυρίσει τον φόβο εναντίον αυτών που κυνηγάνε τους φοβισμένους.

Επιστρέφει στο Gotham και αποκαλύπτει το alter-ego του: τον Batman, έναν μασκοφόρο αγωνιστή που χρησιμοποιεί την δύναμή, την ευφυΐα του και μία ποικιλία από high tech όπλα με σκοπό να πολεμήσει τις δυνάμεις του κακού που απειλούν την πόλη.


 
Batman Begins (2005)




Στο The Dark Knight έχουμε την επιστροφή του Batman, που συνεχίζει την μάχη του με το κακό. Με την βοήθεια του υπολοχαγού Jim Gordon και του συνηγόρου Harvey Dent, ο Batman αποσκοπεί στο να καταστρέψει το οργανωμένο έγκλημα στο Gotham μια για πάντα.

Αρχικά φαίνεται να το πετυχαίνει, όμως σύντομα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν ανερχόμενο εγκληματικό εγκέφαλο γνωστό και ως Joker, ο οποίος παρασύρει το Gotham στην αναρχία και τις δυνάμεις του Batman πιο κοντά στο όριο μεταξύ ήρωα και κακού.




  
  The Dark Knight (2008)



Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Batman εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, γινόμενος από ήρωας, πρόσφυγας. Βρισκόμενος ως κατηγορούμενος στο θάνατο του Harvey Dent, ο Batman θυσίασε τα πάντα για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα το ψέμα δούλεψε, καθώς η εγκληματικότητα στο Gotham υποχώρησε. Όλα, όμως, αλλάζουν με την άφιξη μιας μυστηριώδης γατόμορφης διαρρήκτριας.

Μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελεί ο ερχομός του Bane, ενός μασκοφόρου τρομοκράτη, του οποίου τα αδίστακτα πλάνα οδηγούν τον Bruce εκτός της αυτοεξορίας. Ίσως, όμως, ο Batman να μην είναι ικανός πλέον να αντιμετωπίσει τον Bane.




  
  The Dark Knight Rises (2012)

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...