Monday 2 September 2013

Βιβλίο: O Harry Potter και το κύπελο της Φωτιάς - Τζ. Κ. Ρόουλινκ



                                        (Διαβάστε / Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή PDF)




Με την άδεια των Μαγκλ συγγενών - κηδεμόνων του, ο Χάρι θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά τον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου Κουίντιτς κάτι αντίστοιχο με το δικό μας ποδόσφαιρο. Θα τον παραλάβει από το σπίτι των θείων του όπου ο Χάρι περνάει τις διακοπές του καλοκαιριού, η οικογένεια μάγων Ουέσλυ, γονείς του αγαπημένου του φίλου Ρον. Η θεαματική εισβολή της οικογένειας Ουέσλυ από το ψεύτικο τζάκι των θείων του Χάρι, είναι η αρχή του βιβλίου, δοσμένη με υπέροχο χιούμορ, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα τέσσερα βιβλία.

Το ίδιο χιουμοριστική είναι και η απόδοση του αγώνα που περιέχει άπειρα τραγελαφικά στοιχεία που συμβαίνουν, όπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο.

Μη ξεχνάμε πως ο κόσμος των μάγων δεν διαφέρει και πολύ από τον κόσμο των μη μάγων, μόνο που αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη ζωή τους πιο απλή, πιο ενδιαφέρουσα, πιο μαγική.
Αυτόν τον αγώνα τον σημάδεψε το σήμα θανάτου του Βόλτεμορτ που για άλλη μια φορά κάνει την εμφάνισή του.

Στη συνέχεια του βιβλίου βλέπουμε τον Χάρι Πότερ προχωρημένο πια μαθητή στο κολέγιο μάγων Χόγκουαρτς, να γίνεται, εντελώς απροσδόκητα πρωταγωνιστής στον μεγαλύτερο αγώνα μαγείας μεταξύ όλων των κολεγίων της χώρας των μάγων.

Άραγε ο Χάρι Πότερ θα βγεί νικητής; Το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμαστεί σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, γιατί ακόμα κι οι μάγοι δοκιμάζονται! Όπως όλοι μας. Βέβαια δεν έχουμε το μαγικό ραβδί του Πότερ. Ούτε και σ' αυτόν άλλωστε ήταν αρκετό. Χρειάζονται λοιπόν αρετές για να βγεί κάποιος νικητής. Θάρρος, ευγένεια, αγάπη, εντιμότητα. Αυτά που συνθέτουν το πορτραίτο του ήρωα - μάγου αλλά και του ήρωα - κοινού θνητού. Γιατί όμως τους διαχωρίζουμε; Αφού ο Ηρωισμός, είναι τελικά μια μαγική δράση.

Αυτό είναι και το μήνυμα του μικρού μάγου που το όνομά του είναι Χάρι Πότερ. 
Που φοιτά σ' ένα κολέγιο που το σήμα του είναι το λιοντάρι, το φίδι, ο ταύρος και ο αετός...

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...