Wednesday 16 July 2014

Αλλάξτε το πεπρωμένο σας ζώντας με επίγνωση

Τα συναίσθημα του να νιώθει κάποιος παγιδευμένος αποτελεί μια δυσάρεστη συνέπεια της σύγχρονης εποχής. Πολλοί από εμάς εμμένουμε στο παρελθόν μας και τις αρνητικές μας σκέψεις. Συνήθως περνάμε τη ζωή μας παίρνοντας αποφάσεις χωρίς να το συνειδητοποιούμε ή μερικές φορές σκεφτόμαστε υπερβολικά πριν αποφασίσουμε κάτι. Σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται ταχύτατα, η συνειδητή λήψη αποφάσεων είναι πιο σημαντική από ποτέ. Είναι μια ανατρεπτική, αθόρυβη επανάσταση που ξεκινά από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και εξαπλώνεται ύστερα και στο σύνολο της κοινωνίας. Όσο πιο αποφασιστική είναι η αλλαγή του ατόμου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιρροή του στην κοινωνία.


Προσέξτε τις σκέψεις σας

Αν θέλετε να αλλάξετε το πεπρωμένο σας, είναι σημαντικό να ελέγχετε τις σκέψεις σας. Μια αλήθεια που πραγματικά ισχύει είναι ότι χρειάζεται να προσπαθήσετε να σταματήσετε να γκρινιάζετε. Όσο επικεντρώνεστε σε κάτι αρνητικό, τόσο αυτό απλώνει τα πλοκάμια του στη ζωή σας. Όταν καταλάβετε ότι καταλαμβάνεστε από αρνητικά συναισθήματα, προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σε ένα πιο ευγενικό συναίσθημα, όπως είναι η ευγνωμοσύνη. Φέρνοντας την ευγνωμοσύνη στο συνειδητό μέρος του μυαλού σας θα ενεργοποιήσετε μηχανισμούς που δεν φαντάζεστε και θα μπορείτε να έλκετε στη ζωή σας αυτά που πραγματικά θέλετε.

Χρησιμοποιήστε τα συναισθήματά σας

Τα συναισθήματα είναι ο πιστός σας φίλος όταν πρόκειται να πάρετε κάποια απόφαση. Πολλές αποφάσεις λαμβάνονται πολύ πριν γίνουν αντιληπτές από το συνειδητό μυαλό. Το μυαλό σας όμως μπορεί να ξεγελαστεί πολύ πιο εύκολα. Έτσι, είναι ζωτικής σημασίας να δείχνετε εμπιστοσύνη στα συναισθήματά σας. Πολλές φορές, η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από ότι φαντάζει στο νου σας. Όταν λαμβάνετε μια απόφαση με βάση το συναίσθημα, πρέπει να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και τη λογική προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε τη σωστή επιλογή. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να υπολογίσετε τον τρόπο που η απόφαση που θα πάρετε πρόκειται να επηρεάσει εσάς και τους γύρω σας και να ζυγίσετε τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες και τα μακροπρόθεσμα οφέλη.

Εστιάστε στις επιθυμίες σας

Εξασκηθείτε στο να μετατρέψετε κάθε αρνητική σκέψη και συναίσθημα σε κάτι θετικό. Αν επικεντρωθείτε συνειδητά σε αυτό που θέλετε κι όχι στο τι δεν έχετε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα αν κάνετε απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας έχοντας θετική στάση, χαμογελώντας στους άλλους και βοηθώντας τους ανθρώπους γύρω σας. Αποφασίστε τι θέλετε από τη ζωή, δώστε νόημα στις πράξεις σας και δράστε ανάλογα. Μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας.

Δεν έχει σημασία σε ποιά κατάσταση βρίσκεστε τώρα, υπάρχει πάντα η υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον. Το πεπρωμένο μας είναι ένας συνδυασμός της οικογένειας από την οποία προερχόμαστε, της κοινωνίας που ζούμε και κυρίως των αποφάσεων που λαμβάνουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Για κάθε κατάσταση που φαίνεται εκτός ελέγχου, υπάρχει μια λύση. Εισάγοντας την επίγνωση στη ζωή σας θα αποκτήσετε μια πρωτόγνωρη διαύγεια που θα σας επιτρέψει να δείτε πολλές περισσότερες επιλογές από όσες πιστεύατε ότι είχατε.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...